Deelname Reglement

Indien in onderstaande sprake is van discrepantie met de NTB reglementen, dan geldt het reglement van de NTB.

Afstanden
De 'de Viergang' RunBikeRun Pijnacker bestaat uit 5 km hardlopen (2 ronden van 2,5 km), 20 km mountainbiken en tenslotte weer 2,5 km hardlopen (1 ronde). Zowel het hardloopparcours als het fietsparcours is grotendeels onverhard. Het fietsparcours kan flink blubberig zijn.

Wedstrijd / recreanten categorie
In de aanloop naar 2014, wanneer onze wedstrijd het Nederlands Kampioenschap zou worden, stelden we al in 2013 een "Wedstrijd" categorie en een "Recreanten" categorie in. Ook in latere edities wordt deze indeling gehandhaafd.

Bij aanmelding wordt gevraagd in welke categorie je wilt deelnemen.
Voorwaarde voor deelname aan de "Wedstrijd" categorie is dat je een NTB Atletenlicentie, een NTB Aspirant lidmaatschap, of een KNWU wedstrijdlicentie bezit.
Tevens is het zo dat wanneer je een voorgenoemde licentie bezit, je niet wordt toegelaten in de "Recreanten" categorie.

"Lokale Helden" zonder bovengenoemde licenties, die zich willen meten met de wedstrijd-deelnemers, mogen zich aanmelden voor de “Wedstrijd" categorie als zij, tijdens de laatste 2 edities van RBR Pijnacker in 2019 en 2022, als Solo minstens 1 keer bij de eerste 30 in het overall klassement bij de RunBikeRun Pijnacker zijn geëindigd. Definitieve plaatsing in de Wedstrijd categorie is afhankelijk van het aantal Wedstrijdatleten dat zich inschrijft. In de wedstrijd categorie worden maximaal 100 deelnemers toegelaten.

Informatie over NTB licenties zie: NTB Lidmaatschapsstructuur
Duo's vallen altijd in de "Recreanten" categorie.
De "Recreanten" categorie start 4 minuten na de "W
edstrijd" categorie.

Solo en Duo
Deelname is mogelijk als Solo of als Duo team. Bij een Duo team neemt één deelnemer het lopen en de ander het fietsen voor zijn rekening. Een Duo team mag uit elke man/vrouw - en leeftijd combinatie bestaan.

Leeftijd en Gezondheid
Je mag deelnemen als je op 31 december van dit jaar 16 jaar of ouder bent. Er is geen maximum leeftijd.
Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw conditie en gezondheid, en de gevolgen daarvan bij deelname. Wij raden elke deelnemer aan de website sportzorg.nl te bekijken of een sportkeuring wordt geadviseerd of niet.

Prijzen
Wat er te winnen valt, lees je HIER.
Tevens ontvangt iedere deelnemer een medaille als aandenken.

Tijdslimiet
Het deelnemersveld is een combinatie van plaatselijke helden en wedstrijdatleten uit het hele land. De tijdslimiet voor alle categorieën is 2½ uur.

Stayeren
Bij deze wedstrijd geldt dat mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen mogen stayeren, gemengd stayeren is niet toegestaan aangezien dat de competitie vervalst.

Nederlandse Triathlon Bond
Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Triathlon Bond. Het NTB reglement is dan ook van toepassing, de verschillende reglementen vind je HIER.

Klik op "wedstrijdreglement", naast de algemene regels welke hierin staan, is voor ons evenement "Titel 19 - Cross triathlon en duathlon" van toepassing.

Meer informatie in de e-mail die je ontvangt na inschrijving + betaling.

MyLaps ProChip Timer

Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van het ProChip Timer systeem van MyLaps, zie afbeelding hiernaast.
De ProChip Timer huur je van MyLaps via je inschrijving bij ons. Het gebruik van een ander type Mylaps chip is technisch/administratief NIET mogelijk! Ook een ander merk chip kan NIET worden gebruikt!

De kosten van de huur zitten verwerkt in het inschrijfbedrag.
Bij de chip wordt een enkelband meegeleverd om de chip om de enkel te dragen tijdens de wedstrijd.

Meer informatie over de chips van MyLaps kan je vinden op de website van Mylaps Nederland.

De chip met enkelband krijg je met je borst- en fiets-nummer bordjes uitgereikt wanneer je je op 20 november meldt bij de inschrijftafel.
Je levert de chip weer in bij het ophalen van je fiets uit Parc Fermee, na afloop van de wedstrijd.
Lever je de huurchip niet in, dan kost dat € 15,00. Heb je om wat voor reden dan ook je huurchip op de dag zelf niet ingeleverd, dan heb je nog tot en met de woensdagavond na de wedstrijd om de huurchip terug te bezorgen bij ons Secretariaat (zie Contact). De woensdagavond na de wedstrijd moeten wij de huurchip binnen hebben! Is dit niet het geval dan ontvang je van MyLaps een factuur voor € 15,00.

Tijdregistratie matten
Tijdens de wedstrijd mogen de tijdregistratiematten bij start/finish, in het fietspracours en in het parc-fermé niet meer betreden worden tenzij als gevolg van deelname aan de wedstrijd. Entrée van het parc-fermé dient door de daarvoor aanwezige separate toegang te gebeuren.
Dit om verstoring van de geregistreerde tijden te voorkomen.

Wedstrijdfiets en helm
Het fietsonderdeel wordt afgelegd op een MTB (maximale banddiameter 29 inch) waarbij het dragen van een goedgekeurde helm verplicht is. Veldcrossfietsen zijn niet toegestaan.

Traditionele MTB-stuureinden zijn toegestaan. De uiteinden moeten zijn afgedopt.
Beachsturen zijn niet toegestaan.

De wedstrijdfiets wordt voorafgaand aan de wedstrijd technisch gecontroleerd door officials van de NTB (waaronder remmen, afmeting wielen/banden, scherpe en uitstekende delen enz.).
Bij de fietskeuring wordt ook je helm gecontroleerd terwijl deze vastgemaakt op je hoofd zit!
Na de controle plaats je de fiets op de daarvoor bestemde plaats, welke voorzien is van jouw startnummer, in het Parc-fermé, je helm blijft dan bij je fiets.

Tijdens de wedstrijd mag niet van fiets gewisseld worden.
Tijdens de wedstrijd mag er geen hulp worden aangenomen.

Wedstrijd fietsen (van Solo EN Duo deelnemers) dienen vóór 10:30 uur in het parc fermé te zijn geplaatst.

Parc-fermé
In het Parc-fermé worden uitsluitend deelnemers en officials toegelaten.
Na afloop van de wedstrijd word het Parc-fermé afgesloten gehouden.
Om de andere deelnemers niet te hinderen kunnen de wedstrijdfietsen pas uit het parc-fermé worden meegenomen nadat de laatste deelnemer het fietsparcours heeft verlaten.

NB: Je krijgt jouw fiets alleen terug door het Fietsnummerbordje én het Borstnummer (of genummerd Duo-hesje) én de gehuurde Mylaps chip in te leveren!

LET OP: Dit is ter bescherming van jouw eigendommen, zorg ervoor dat je genoemde zaken bij je hebt!

Omgeving
Deelnemers en bezoekers worden geacht geen afval op het terrein achter te laten, buiten de daarvoor bestemde voorzieningen, en zorgvuldig om te springen met de natuur, paden en bouwwerken op en om het parcours.

Diskwalificatie
Iedere handeling welke in strijd is met bovenstaande reglementen kan diskwalificatie als gevolg hebben.